PETICE

Milí přátelé
Je to trochu neobvyklý nadpis v tomto stirlingovém blogu.
Měl jsem po soutěži jiné plány – napsat článek na téma kterým směrem kráčí tato soutěž, chystám podrobnější článek o využití regenerátoru, chtěl jsem na začátku září už oficiálně oznámit zahájení šestého ročníku… – a místo toho – PETICE.
Na začátku června, krátce po naší soutěži nám – učitelům v SPŠS Betlémské bylo oznámeno, že kvůli nedostatku žáků naše škola do roka končí a bude přesunuta na SPŠ Na Třebešíně ! ! !
Naše krásná škola, která v sobě nese slavnou, 175 let starou minulost, která má hodně potenciálu, aby se v ní mohlo odehrávat spoustu zajímavých věcí, škola, v níž se před pěti lety zrodila naše soutěž.
Ihned po oznámení té neblahé noviny jsme s kolegyní a bývalým absolventem rozjeli akce na záchranu školy. Plán je takovýto:
1) Upravit studium ve prospěch dvou velkých průmyslových odvětví – leteckého a automobilového, kde jsou strojaři nedostatkovým zbožím.
2) Začít poskytovat rekvalifikace (např. pro klasické obraběče výuku na CNC strojích)
3) Stát se centrem celoživotního vzdělávání – (různé kurzy pro důchodce).
Získali jsme podporu Ministerstva průmyslu, Ministerstva práce a soc. věcí, Asociace leteckých výrobců , ČVUT a dalších podniků.
Potřebujeme ale i podporu lidí, kteří mají ke škole vztah. A kdo jiný by to měl být, než vy, přátelé, kteří sledujete soutšž motorků, vyrobených částečně na našich soustruzích.
Prosím Vás o podepsání této petice na www.betlemska-petice.cz
A prosím o zaslání petice vašim přátelům, kteří by nás byli ochotní podpořit.
Rozhodovat o naší škole se bude na pražském Magistrátu dne 12.9. a 15.9. 2011 v 15.00
Děkuji Vám všem, po 15.9. se ozvu s výsledkem jednání a už s novým přízpěvkem do soutěže.
Jiří Toman

Leave a Reply

Your email address will not be published.