PLZEŇÁCI UDALI SMĚR

Nejprve však vývoj situace:
Milí přátelé
Děkuji za podporu všem, které naše PETICE nenechala chladné.
Jednání školského výboru na Magistrátu MHMP v pondělí 12.9.2011 bylo velice vypjaté, naplněné emocemi, rozumnými úvahami a nezodpovězenými otázkami. Z pěti škol na seznamu optimalizace se nejvíce jednalo o SOŠ Drtinovu a o naši SPŠS Betlémskou. Ani pro jednu (krásnou, historickou budovu v centru města) nemá Magistrát rozumné využití. SOŠ Drtinova je naplněná a žádaná, a Betlémská má smysluplný program. Po tříhodinovém maratonu bylo jednání odloženo na říjen. Za námi stojí průmysl a tak doufáme, že tuto krizi nejen že překonáme, ale vyjdeme z ní posíleni a např. v laboratoři Kontroly a měření, kterou znáte z prvního kola naší soutěže, budou dále probíhat nejen další ročníky soutěží a výuka žáků, ale i rekvalifikační kurzy měření ve strojírenství.
Držte nám stále palce a pozor – naše PETICE je stále aktuální.
A nyní k tomu směru
Krásné motory s vysokými otáčkami nám už předvedli kluci ze Žďáru nad Sázavou a z Hradce Králové. Avšak motor Karla Brauna a Honzy Matouška vyrobený na CNC frézce přináší výhody v přenosu tepla do a z motoru.
Horní deska může mít žebra vně uspořádaná tak, že umožní i chlazení kapalinou – a viděli jsme, že to není jen voda. Zároveň může být vyrobeno i jemné žebrování ze vnitřní strany.
Spodní deska může být taktéž vhodně upravena z obou stran. Celá konstrukce navíc vypadá velice elegantně a
smontovaný motor je přitom tuhý . Výuka na CNC strojích se učí na mnoha průmyslovkách a tak se zřejmě s takovými motory budeme setkávat častěji.
Nicméně, David Kolář před rokem použil běžný chladič (viz www.alchladice.cz ) a zřejmě nadlouho naší soutěži nasadil vysokou laťku. Bylo v tom nejen použité helium, ale i přesnost výroby.
JT
PS: Šestý ročník soutěže oficiálně vyhlásím začátkem října

14 thoughts on “PLZEŇÁCI UDALI SMĚR

Leave a Reply

Your email address will not be published.