DOBRÁ ZPRÁVA na úvod 11. ročníku

Milí přátelé tvořivého způsobu života
Dostalo se nám (už po druhé) slušného způsobu ocenění. 😊
V českém kole celosvětové soutěže energetických projektů se naše soutěže s parními a Stirlingovými motory dostaly až do finále v kategorii “Kutil”.
Ve finále, kde jsme s našimi aktivitami jenom dva, nebudou už rozhodovat odborníci, ale VY – všichni, kteří mají chuť se zapojit. Tím druhým kutilem je prima člověk Jaromír ze Šumavské vísky, který si vyrábí zajímavé věci – též Stirlingy a parní motory. V tom jsme na tom stejně.
Rozhoduje internetové hlasování – v podstatě pro toho, kdo věci vyrábí a prezentuje na internetu, nebo pro toho, kdo dělá totéž se systematickou výukou. To doufám funguje – za těch deset let soutěží se dost kluků naučilo a porozumělo kusu techniky a mnozí to šli studovat na vysoké školy.
V červnu s námi natočili kraťoučké medailonky, kde jsme měli popsat stručně podstatu naší činnosti:
Hlasovat se dá zde – ale musíte se dostat klikáním až ke své adrese, protože můžete vyhrát za hlasování zajímavé odměny, třeba i na rok půjčené auto:
Proklikejte se, prosím, až do kategorie Kutil
Děkuji Vám samozřejmě za každý hlas – s panem Märzem se po internetu přátelíme, vyměňujeme si informace a slíbil mi, že přijde v tomto ročníku do soutěže a tak se s ním naši soutěžící uvidí.
A teď k novému ročníku soutěžî:
Soutěž STIRLINGŮV MOTOR – jedenáctý ročník, pravidla se nemění, od loňska ke STŘEDOŠKOLÁKŮM přibyla kategorie OSTATNÍ. Přibyla nová disciplína – NÍZKOTEPLOTNÍ STIRLING ( jakýkoliv, poháněný teplem vařící vody)
Už nyní si můžete napsat o sady dílů.
Soutěž PARNÍ MOTOR – třetí ročník, ani zde se nic nemění, i zde je kategorie STŘEDOŠKOLÁCI a OSTATNÍ. Prvních několik soutěžících si může napsat o rotační šoupátko.
Zájemci mi napíší na adresu jiritom@seznam.cz
Přeji všem pohodový začátek školního roku
Jiří Toman

Leave a Reply

Your email address will not be published.